Egy példa az általam kezelt emberek közül: István a következőket mondja:"szúró fájdalmat érzek szívtájékon, 1,5 évet töltöttem el szívemnek kivizsgáltatásával, kórházról kórházra jártam,  mégsem tapasztaltam javulást. Utolsó mentsváram: Szuhai László szív-stressz mérés - hátha kiderül a fájdalom oka". Az eredmény bár örvendetes, a történet szempontjából negatív, hiszen István szívével minden a legnagyobb rendben. Nagyon dühös és csalódott volt, nem tudta magát tovább türtőztetni, összetépte a mérési lapját, hiszen lapokból neki már sok volt otthon. Hagytam, hogy kitombolja magát, hiszen elmondása alapján tükröződött, mi mindenen ment már keresztül az elmúlt időszak során (EKG, terheléses EKG, ultrahangos vizsgálat, izotópos vizsgálat, stb...) Miután kiadta dühét, leterítettem egy plédet és megkértem, hogy feküdjön le hanyatt a földre. Egyértelműen látszott, hogy a bal lába jó 2,5 cm-rel hosszabb, mint a jobb. Teljesen meg volt döbbenve a jelentős eltérés láttán. Értetlenül állt a tények előtt.

Elmagyaráztam neki, ha az emberek lábai nincsenek a helyükön, akkor ferdén kellene járniuk, mert a szervezet egyensúlya felborult. A gerinc felépítése lehetővé teszi, hogy ezt a nagy hibát korrigálja. Balra vagy jobbra kibillen, annak függvényében ugye, hogy melyik láb nincs a helyén – mely probléma egyébként az emberek jelentős százalékánál fennáll. Így a csípő és a gerinc is eldeformálódik. A gerincnek kétszeres korrekciót kell végrehajtania. Ha a láb nincs a helyén, a csípő is elmozdul, és a gerinc korrigál, ez rendszerint három csigolyát érint. Ez a korrekció kevés, mert így újra ferdén járna az ember. A gerinc ezért újra korrigál, s ez újabb három csigolyát vesz igénybe. Ilyenkor az egyik váll lejjebb kerül és már hat csigolya kopik. Ezek közül kettő nagyon sokat kap, mert három csigolya közül kettő nagyon is ütve van. Minden lépésnél ütés, ugyanis az egyik lábon, a hosszabbon átbakkanunk, a másik lábat, a rövidebbet lecsapjuk. Tehát bakkanunk és csapunk minden lépésnél. Az összes csigolyánkat éri az ütés éppúgy, mint amikor a dominó játéknál egyet eldöntenek és a következő dönti a másikat. A bakkanásnál és csapásnál a térdek, csípő ízületek, csigolyák, porckorongok szintén sérülnek. Nem beszélve a kilépő ideggyökökről, az ideggyököt beborító lágy hüvelyről. Az ezeket tartósan irritáló porckorong kitüremkedés rendkívül nagy fájdalmat, komoly gyulladást okoz, amit nagyon nehéz elviselni. Szinte már nem is értem, hogy miért kellett eltelnie 27 évnek ahhoz, hogy ezeket leírjam. Kötelességemnek tartom tudatni mindenkivel, mert senkinek sem célja, hogy kés alá kerüljön. (Természetesen vannak olyan esetek, amikor az orvosi beavatkozás nélkülözhetetlen, félreértés ne essék!) Tehát, ha a láb nincs a helyén, a combnyak egy újabb vápát képez magának, amiben mozog. Amikor ez az állapot sokáig fennáll, a vápa kioválosodik és a combnyak csúszkál benne, ami borzalmas fájdalmat okoz. A porckorong is kitüremkedik, aztán jön a sérv, a kiszakadás vagy leszakadás, majd a műtét. De a kiváltó ok marad.

Felmerül a kérdés, hogy mi a teendő? Röviden elmondom: Legelső mozzanat a lábat pozicionálni. Egyszerű műveletnek tűnik és nem is fájdalmas. Amikor ez megvan, a csípő is a helyére kerül. Ezután jön a csigolyák melletti izmok finom stretchingelése. Majd a nyak és a vállak is sorra kerülnek. Általában ez a folyamat egy óra hosszát vesz igénybe, drasztikus mozdulatok, reccsenések és ropogások nélkül, ami a stretching technikának köszönhető. Mindezek után gyógytornászt szoktam ajánlani. Tőlem úgy távoznak az emberek, mintha kicserélték volna őket. Könnyedén és frissen. Harmadik évtized alatt sok embert szabadítottam meg a fájdalomtól. István is  ezek után tünetmentes lett. Ebben a megvilágításban talán érthetőbbek testünk fantasztikus összefüggései. Ha fáj a dereka, válla, háta, lába...stb, hívjon! Jó egészséget és életteli szép napokat kívánok!